Workshop
med Jærmuseet

November 3, 2022

Hva er er rett og galt på Instagram? Det finnes ingen fasit!

Instagram ruller stadig ut nye funksjoner, og det er ikke alltid like lett å henge med i svingene. Det synes ikke Jærmuseet heller. Derfor inviterte vi dem på en hyggelig workshop hvor vi så nærmere på trender og presenterte noen tips og triks. Det ble mange og gode diskusjoner med en engasjert gjeng!

Linn Irene Ingemundsen

Tekstforfatter

Linn Irene / Tekstforfatter

Når Instagramkontoen til Jærmuseet ble tildelt personlige egenskaper, ble det lettere å se hvordan de ønsker å kommunisere ut mot publikum.

Hvem er Instagramkontoen til Jærmuseet som person? Jo mer merkevaren din ligner en person, jo enklere er det for folk å relatere seg til den. I tillegg blir du selv mer bevisst rundt hva som er viktig for merkevaren din, hvordan den oppfører seg og hvordan den kommuniserer.

Jærmuseet nevnte at navnet deres (og museum i seg selv) fort kan gi assosiasjoner til noe som er tørt og kjedelig. Gammel mann med hatt og stokk. Fakta, fagstoff og informasjon. Men må det være sånn? Eller er det mulig å blande kunnskap med lek og moro? Selvfølgelig!

Vi delte gjengen inn i tre mindre grupper og ga dem i oppgave å klippe, lime og diskutere Instagramprofilen deres som person. Hvordan de vil fremstille seg selv og hvordan de ønsker å bli oppfattet. Etterpå presenterte de resultatet for resten av gruppen.

Selv om de jobbet hver for seg, var gjengen ganske samkjørte om hvilke egenskaper og personlighet de ønsker at deres Instagramprofil skal ha. Leken, belest, familieorientert og folkelig. Stor faglig tyngde, med glimt i øyet. Glad i barn, lokal mat og ku.

Med en definert personlighet blir det lettere for Jærmuseet å være mer bevisste på hvordan de kommuniserer på sin Instagramkonto fremover.

Når gode ideer blir som en lek

Vi avsluttet dagen med å leke litt for å gi den kreative prosessen litt drahjelp. En av lekene gikk ut på å finne alternative måter å bruke et dagligdags objekt på. Her var forslagene mange og gode. En bjelle kan jo for eksempel brukes som dørstopper eller bokmerke, og en saks kan brukes til å klippe plenen. Gjennom disse lekene fikk Jærmuseet noen verktøy de kan bruke for å komme på ideer når den kreative prosessen går i stå.

Hva skjer'aAKTUELT?